Narator: Marcela Motoc
Colectie: Psihopractica
Durata: 8h 6m
Daca stresul de zi cu zi pare a fi o constanta amenintare la adresa vietii, exista si motiv: stresul ne dezechilibreaza sistemul nervos si ne impiedica sa atingem o stare generala de bine in corpul nostru. Descoperirea revolutionara a Teoriei polivagale este ca ne putem regla sistemul nervos cu ajutorul nervului vag, principala „autostrada informationala” a organismului, pentru a ne regasi drumul catre starea de bine.
Deb Dana impartaseste cu noi o prezentare realista a Teoriei polivagale si aduce stiinta la viata traducand informatiile clinice ale Teoriei polivagale in explorari practice, pe care le putem folosi zi de zi, pentru a ne transforma relatia cu propriul corp. Utilizand tehnici verificate, Deb Dana ne ajuta sa maiestrim un set de abilitati cu ajutorul carora sa devenim mai constienti de propriul sistem nervos, precum si sa ne restabilim capacitatea de a face fata atat marilor, cat si micilor schimbari care apar in viata noastra.
*
„Teoria polivagala este stiinta de a te simti suficient de in siguranta pentru a te indragosti de viata si a-ti asuma riscul de a trai.”
„Stiinta starii de siguranta si conectare se dezvolta tot mai mult cu fiecare zi care trece, iar intelegerea noastra legata de modul in care functioneaza sistemul nostru nervos devine mai profunda. In timp ce a invata despre modul in care functioneaza sistemul nervos poate fi uneori o activitate foarte stiintifica, intelegerea alcatuirii noastre biologice ne deschide de fapt catre misterul si magia vietii. Cand suntem ancorati in reglarea ventrala, traim un sentiment de abundenta. Avem senzatia ca suntem conectati cu alti oameni si cu lumea intr-un mod miraculos. Ajungem in acel loc de gratie in parte prin intelegerea stiintei care ne arata calea de a ne ancora in acel acasa al starii noastre ventrale.”
Deb Dana
*
„Deb Dana contribuie semnificativ la dezvoltarea aplicabilitatii Teoriei polivagale prin punerea la dispozitie a unei metafore puternice (ancorarea) care sa ilustreze modul in care sistemul nervos isi regleaza propriile resurse pentru a oferi comportamentului social o platforma neurala si pentru a beneficia de pe urma efectelor coreglarii. Deb ii invata pe cititori abilitatile pe care le pot folosi pentru a reintra in starea de siguranta la nivelul propriului corp.”
Dr. Stephen W. Porges, Ph.D, autorul cartii
Ghidul Teoriei polivagale
*
„Cu ajutorul unor exercitii simple, Deb Dana ne indruma pentru a putea intelege si a ne putea imprieteni cu sistemul nostru nervos autonom, antrenand capacitatile sale vindecatoare pentru a ne conecta cu noi insine si cu lumea noastra sociala.”
Dr. Gabor Maté,
autorul cartilor Pe taramul fantomelor infometate,
Mitul normalitatii, Minti imprastiate
*
„Deb schimba in mod radical – si cu mare maiestrie – punctul focal al paradigmelor noastre actuale de vindecare si dezvoltare cu un nou vocabular si noi practici de reglare a (re)activitatii sistemului nervos uman.”
Linda Graham, MFT, autoarea cartii Resilience
CUPRINS
Prefata
Introducere
O privire rapida asupra principiilor si elementelor
Teoriei polivagale
Calatorind de-a lungul cailor autonome
Ascultarea se invata
Tanjirea dupa conexiune
Neuroceptia: intuitia propriului sistem nervos
Tipare de conectare si protectie
Ancorarea in starea de siguranta
Modelarea cu blandete
Repovestirea
Experiente transcendente
Ingrijirea sistemului nervos
Crearea unei comunitati
Concluzie
Multumiri
Despre autoare
Publicat de: Editura Herald
Preț: 48.00 LEI (promoțional inclus în abonamentul tău)
ISBN: 978-630-6550-98-2
Publicat de: Editura Herald
Creează-ți un cont gratuit chiar aici.
Disponibilă pentru Android și iPhone de pe Google Play sau App Store.
Ai acces nelimitat la toate titlurile și întreaga experiență Voxa.
Descarcă audiobook-urile preferate și bucură-te de ele chiar și când nu ai conexiune la internet.