Ebook
Coperta “1001 jafuri celebre”

1001 jafuri celebre

Nr. pagini: 743

Cartouche, Jean Lafitte, fratii Harpe, Billy the Kid, Terente sunt doar cativa dintre asasinii cu aureola de Fat-Frumos justitiar.

De ce numerosi briganzi, chiar ucigasi de profesie s-au bucurat de multa simpatie din partea oamenilor simpli? Explicatia ni se pare simpla. Omul de jos, apasat de greutati, a privit întotdeauna cu invidie spre cel bogat si s-a bucurat ori de cate ori acesta era deposedat de bani si de agoniseala de-o viata. Bolsevismul s-a nascut si el din aceasta ura colectiva a insului nevoias fata de cel îndestulat. Se pare, de asemenea, ca unii banditi obisnuiau sa doneze celor sarmani o parte din lucrurile furate, instituind, în acest mod, un soi de dreptate sociala sui-generis, ceea ce evident i-a facut cu atat mai îndragiti si populari. Cinematograful a avut în aceasta privinta o contributie importanta. Cu forta lui evocatoare, cu puterea de a reconstitui plastic evenimente si personaje ale trecutului, a izbutit sa transforme asasini fiorosi în eroi de legenda, sub înfatisarea unor barbati chipesi, cu suflet mare si misiuni justitiare. Din sirul numerosilor raufacatori intrati în legenda vom desprinde în randurile ce urmeaza cinci exemple.

Cu multi ani în urma, a rulat si pe ecranele cinematografelor din tara noastra filmul Cartouche, avandu-i în rolurile principale pe Jean Paul Belmondo si Claudia Cardinale, amandoi foarte tineri pe atunci.


Publicat de: Aldo Press

Cum funcționează?

1

Iți creezi cont.

Creează-ți un cont gratuit chiar aici.

2

Descarci aplicația Voxa

Disponibilă pentru Android și iPhone de pe Google Play sau App Store.

3

Încerci gratuit undefined zile

Ai acces nelimitat la toate titlurile și întreaga experiență Voxa.

4

Asculți fără internet

Descarcă audiobook-urile preferate și bucură-te de ele chiar și când nu ai conexiune la internet.