Loading...
Ebook
Coperta “Eliberare”

Eliberare

Publicat de: Editura Litera

Nr. pagini: 352

Eroină. Soldat. Spioană. Lider. Numele ei este Nancy Wake.
Pentru Aliați, ea a fost o neînfricată luptătoare pentru libertate, o legendă a operațiunilor speciale, o pionieră în vremea războiului. Pentru Gestapo, a fost o fantomă, o umbră, cea mai căutată persoană din toată lumea.
Înainte de toate acestea, însă, Nancy Wake a fost o tânără care locuia în Marsilia și care tocmai se logodise cu bărbatul pe care îl iubea. Apoi Franța a căzut în fața tăvălugului nazist. Tentată de ideea de a fi de folos și de pericol, Nancy se trezește implicată în activitățile subterane ale Rezistenței, care se opunea conducerii naziste. Devine cunoscută ca Șoarecele Alb, iar pe capul ei se pune o recompensă de 5 milioane de franci, astfel că Wake ajunge prima pe lista celor mai căutați criminali de către naziști – dar cel arestat pentru trădare și suspectat de a fi Șoarecele Alb este soțul ei.

Reușind cu greu să fugă în Marea Britanie, Wake se alătură Departamentului de Operațiuni Speciale (DOS) și este parașutată în Auvergne, unde trebuie să câștige respectul unora dintre cei mai duri luptători ai Rezistenței franceze. Ea și trupa de maquis se luptă cu naziștii, iar fiecare bătălie câștigată aduce mai aproape sfârșitul războiului – dar îl pune și pe soțul ei într-un pericol din ce în ce mai mare.

Thriller istoric captivant și plin de imaginație, Eliberare aduce la viață povestea uneia dintre cele mai fascinante eroine necunoscute ale celui de-al Doilea Război Mondial, cu toată puterea și complexitatea caracterului ei. Aceasta este povestea uneia dintre cele mai decorate luptătoare, așa cum nu a mai fost spusă niciodată.

Se încadrează la
Povești de dragosteRomance

Cum funcționează?

1

Iți creezi cont.

Creează-ți un cont gratuit chiar aici.

2

Descarci aplicația Voxa

Disponibilă pentru Android și iPhone de pe Google Play sau App Store.

3

Încerci gratuit 7 zile

Ai acces nelimitat la toate titlurile și întreaga experiență Voxa.

4

Asculți fără internet

Descarcă audiobook-urile preferate și bucură-te de ele chiar și când nu ai conexiune la internet.

Mockups din aplicația Voxa.