Nr. pagini: 183
Cu ,,Legendele din farfurie”, Marius Cristian ofera publicului romanesc o carte unicat. Pornind de la constatarea simpla cum ca „omul este singurul animal care gateste”, autorul iesean a realizat o mica istorie a bucatelor cu renume mondial, adunand si discutand o serie de retete celebre de la originile lor pana-n actualitate si oferind o lectura antrenanta chiar si pentru cei neinteresati de bucatarie in sens practic. Cum Marius Cristian are si harul stilistic al celui legat de-o viata, inca din studentie, de presa scrisa (cea scrisa bine, nota bene), m-a facut, citind de pilda titlul de capitol „Micile soapte ale marilor supe”, sa exclam: ehei, are si vana poetica, autorul! Si uite asa, garnisindu-si demersul pe deasupra cu bine-venite referinte istorice, politice, economice ori literare si apeland la o scriitura voit mai colocviala, Marius Cristian ne ofera o carte de citit ca si cum ai sta de vorba dupa o masa buna la un pahar de vin vechi, de colectie. (Michael Astner)
Editura Lebada Neagra
Iunie 2020
Publicat de: Lebada Neagra
Creează-ți un cont gratuit chiar aici.
Disponibilă pentru Android și iPhone de pe Google Play sau App Store.
Ai acces nelimitat la toate titlurile și întreaga experiență Voxa.
Descarcă audiobook-urile preferate și bucură-te de ele chiar și când nu ai conexiune la internet.