Loading...
Ebook
Coperta “Pisicuta Perfecta”

Pisicuta Perfecta

Publicat de: Editura Litera

Data publicarii: 22 iunie 2020

Nr. pagini: 376

Este vara anului 1983, iar tânărul Nick Guest, un inocent în chestiuni legate de politică și de bani, se mută într-o cameră la mansardă în casa familiei Fedden din Notting Hill: Gerald, un parlamentar conservator, soția lui, Rachel, și copiii lor, Toby și Catherine.
Odată cu trecerea anilor, Nick este atras în lumea strălucitoare a familiei Fedden, urmărindu-și, în același timp, propria obsesie legată de frumusețe – un premiu la fel de irezistibil pentru el pe cât sunt puterea și bogăția pentru prietenii săi. O aventură timpurie cu un tânăr funcționar de culoare îi oferă prima experiență sexuală, însă o legătură ulterioară, cu un frumos milionar, va fi cea care va aduce în discuție fanteziile și problemele unui deceniu nemilos.
Câștigător al Premiului Man Booker, Linia frumuseții este un roman despre diferențele de clasă, opțiuni politice și sexualitate în Marea Britanie a anilor ’80.

„Aproape incredibil de bine scris… Ca să combini cocaina, adulterul, homosexualitatea și pe Margaret Thatcher într-un roman serios e nevoie de o pricepere desăvârșită, iar Hollinghurst a dovedit că o are. În felul său impresionant și extrem de contemporan, romanul este tragic. Dar este și amuzant… Simțul ambiguității al lui Hollinghurst este extrem de precis, dar mai mult de atât, pare desprins din viață.”
Spectator

„Sclipitor… o probă reușită și scânteietoare de literatură din partea unui maestru al prozei engleze, demn de a fi considerat un moștenitor al lui Henry James.” The Times

„Opera unui mare stilist englez, aflat în plină maturitate creatoare. O capodoperă.”
Observer

„Un roman impresionant… Hollinghurst scrie o proză elegantă, iar stilul și umorul lui mușcător, dar blând îl poartă pe cititor printr-o perioadă tumultuoasă… O poveste minunat alcătuită.”
Attitude

„O carte pe care, pur și simplu, îți face plăcere să o citești. Densă și cu o scriitură de factură clasică, frumos meșteșugită. O adevărată capodoperă.”
Scotland on Sunday

Se încadrează la
6-8 aniCopiiAnimăluțe

Cum funcționează?

1

Iți creezi cont.

Creează-ți un cont gratuit chiar aici.

2

Descarci aplicația Voxa

Disponibilă pentru Android și iPhone de pe Google Play sau App Store.

3

Încerci gratuit 7 zile

Ai acces nelimitat la toate titlurile și întreaga experiență Voxa.

4

Asculți oriunde și oricând

Descarci orice carte și te bucuri de ea chiar și când nu ai conexiune la internet.

Mockups din aplicația Voxa.