Ebook
Coperta “Și tu poți fi Supernanny 2”

Și tu poți fi Supernanny 2

Nr. pagini: 215

„A crește copii este un lucru riscant, căci reușita depinde de multă trudă și grijă, iar nereușita întrece orice altă durere, spunea Democrit. E trist și frustrant să-ți vezi copilul nepăsător sau, mai rău, disprețuitor față de școală și învățătură, dar, oricât ar părea de incredibil, nu e vina lui. Succesul său la școală și dragostea de carte depind în cea mai mare măsură de educația pe care noi, ca părinți, i-o dăm în primii șapte ani de viață, de mediul familial pe care i-l oferim și de valoarea pe care noi înșine o acordăm cunoașterii. Averile se clădesc și se pierd, ne înalță și ne coboară, ne fac puternici și ne nimicesc. Singură, comoara minții sporește, nu e niciodată în pericol să se piardă și poate fi dăruită zilnic, fără grija că se împuținează.“ – Irina Petrea

Și tu poți fi Supernanny. Cu copilul la școală este cel de-al doilea volum al seriei inaugurate de Irina Petrea, din care face parte și cartea Și tu poți fi Supernanny. Cum să-ți crești bine copilul și își propune să ia în discuție principalele probleme ale copilului la școală. De asemenea, oferă sugestii utile pentru părinți și pentru cei care se ocupă de creșterea copilului-școlar.

Performanțele copilului în școală sunt o prioritate pentru părinții conștiincioși, iar problemele legate de studiu și disciplina nu sunt nici puține, nici ușoare și, mai ales, nu au întotdeauna cauze evidente. Chiulul, temele, notele, examenele și violență în școală sunt subiectele cel mai des aduse în discuție la ședințele cu părinții și la cabinetele de consiliere. Părinții așteaptă soluții-miracol la problemele lor când, de fapt, acestea sunt problemele copiilor lor. Părinții obișnuiesc să se întrebe de ce, oare, îmi face copilul meu probleme în loc să se întrebe de ce are copilul meu probleme?

Copilul nu e un roboțel pe care îl repari dacă se strică, nici o ființă ce trebuie dresată și adusă la obediență totală. E o persoană aflată în creștere, ce are nevoie de afecțiune, ocrotire și, da, instruire pentru a se putea dezvolta normal, pentru a putea să-și valorifice cât mai bine potențialul de care dispune. Performanțele sale școlare nu depind numai de inteligența lui, ci și de mediul familial în care crește, precum și de școală pe care o frecventează, prin urmare, are nevoie ca familia și școala să coopereze și să coopereze strâns.

Din păcate, la noi, se întâmplă adesea exact pe dos și elevul devine o minge de fotbal în meciul dintre părinți și cadre didactice. Când miza este dezvoltarea copilului și devenirea lui, orgoliile nu-și au rostul. Până la urmă, orice copil este investiția cea mai importantă a oricărei societăți și cu toții avem nevoie să-l privim ca pe o responsabilitate colectivă.


Publicat de: Trei

Cum funcționează?

1

Iți creezi cont.

Creează-ți un cont gratuit chiar aici.

2

Descarci aplicația Voxa

Disponibilă pentru Android și iPhone de pe Google Play sau App Store.

3

Încerci gratuit undefined zile

Ai acces nelimitat la toate titlurile și întreaga experiență Voxa.

4

Asculți fără internet

Descarcă audiobook-urile preferate și bucură-te de ele chiar și când nu ai conexiune la internet.