Ebook
Coperta “Despre vis”

Despre vis

Publicat de: Trei

Nr. pagini: 199

Una dintre cele mai importante si in acelasi timp cele mai interesante carti ale secolului XX este Interpretarea viselor de Sigmund Freud. S-a spus despre ea ca a descifrat secretul visului. Cele aproape 800 de pagini care abunda in referinte culturale si ilustrari onirice ar putea intimida nespecialistii. Daca insa ideile esentiale si exemplele corespunzatoare ar da continut unei alte carti de proportii mult mai reduse atunci cu siguranta oricine este interesat de viata psihica ar citi-o pentru a-si putea intelege visele. Aceasta carte exista se intituleaza Despre vis si a fost scrisa pentru un public larg chiar de intemeietorul psihanalizei.

„In timpurile pe care le putem numi prestiintifice oamenii nu se simteau in incurcatura in legatura cu gasirea explicatiei unui vis. Daca si‑l aminteau dupa ce se trezeau il considerau o vestire fie milostiva fie ostila venita din partea unor forte mai inalte demonice si divine. Odata cu inflorirea tipurilor de gandire specifice stiintelor naturii toata aceasta mitologie incarcata de sens s‑a transpus in psihologie si in ziua de azi nu se mai indoieste decat o foarte mica parte dintre oamenii educati ca visul este propriul produs psihic al visatorului.

Daca noi concepem continutul visului ca pe reprezentarea unei dorinte realizate si ii explicam obscuritatea prin modificarile operate de cenzura asupra materialului refulat nu ne mai vine greu nici sa deducem functiile visului. Intr‑o stranie opozitie cu faptul ca se spune ca somnul este tulburat de catre vise noi trebuie sa recunoastem visul drept gardian al somnului.“ (Sigmund Freud)

Cuprins:

Freud si ocultismul (Vasile Dem. Zamfirescu)Despre visPsihanaliza si telepatieVis si telepatie

Cum funcționează?

1

Iți creezi cont.

Creează-ți un cont gratuit chiar aici.

2

Descarci aplicația Voxa

Disponibilă pentru Android și iPhone de pe Google Play sau App Store.

3

Încerci gratuit undefined zile

Ai acces nelimitat la toate titlurile și întreaga experiență Voxa.

4

Asculți fără internet

Descarcă audiobook-urile preferate și bucură-te de ele chiar și când nu ai conexiune la internet.